O nama

Udruga ”Vjetar u leđa” nastala je 2012. kao rezultat želje nekolicine stručnjaka da svojim stručnim i ljudskim sposobnostima, kroz radionice, savjetovanja ili psihoterapiju pružimo vjetar u leđa svakom pojedincu, djeci, mladima i odraslima, kako bi sigurno krenuli na put osobnog rasta i razvoja te unaprijedili kvalitetu života.

Prvi program koji smo ponudili javnosti bio je Program rada za potencijalno darovitu djecu ”Iskrice”. Sretni smo zbog izuzetnog zadovoljstva djece i radosti s kojom dolaze na naše radionice.

Program je verificiran pri Ministarstvu znanosti , obrazovanja i športa te Agenciji za odgoj i obrazovanje i ima njihovu suglasnost za provođenje. Također smo dobili potporu i podršku Predsjednika Republike Ive Josipovića za ”naše programske ciljeve usmjerene ka otkrivanju, razvojnom poticanju i daljnjem unapređivanju iznimnih  sposobnosti darovitih učenika.”

Radionice ”Iskrice” provode psiholozi i odgajatelji te razni suradnici educirani za rad sa potencijalno darovitom djecom. Budući da smo i sami radoznali, uživamo u kreiranju i provođenju aktivnosti zajedno sa našim polaznicima.

 

 

2015. Udruga je postala dio ETSN-a,  mreže institucija diljem Europe koje se bave potporom darovitoj i talentiranoj djeci. Organizira ju ECHA, Europsko vijeće za darovite. Detalje možete naći na linkovima:  ECHA i ETSN .

 

 

2016. Udruga je proglašena pobjednicom natječaja Tele2 i Zaklade Reach for Change – Budi promjena za društveno poduzetništvo u području prava, razvoja i podrške djeci. Više detalja o radu Zaklade možete naći na linku: RfC

 

 

KONTAKT

Tel: +385 91 88 69 867; +385 91 30 27 791

E-mail: vjetaruledja@gmail.com

Naša lokacija